Számos autós van bajban, ha meg kell mondania, hogy járműve számára melyik a legjobb, legoptimálisabb motorolaj. Sokan úgy gondolják, hogy ha minél drágább olajat vásárolnak, akkor automatikusan ez a minőség emelkedését vonja maga után. Pedig igazán az a döntő, hogy az adott jármű, motor részére melyik a legoptimálisabb motorolaj.

 

Az olajwebshop.hu egy olyan motorolajokkal, kenőanyagokkal és egyéb autós kiegészítő termékekkel foglalkozó webshop, ahol még a hezitáló autósok is választ kaphatnak például a motorolajjal kapcsolatos kérdéseikre.

 

Az olajwebshop.hu-n roppant egyszerűen navigálhatunk és kereshetjük meg a számunkra megfelelő terméket. A webshop egy olajválasztóval próbál segíteni abban, hogy autótípusunkhoz megtaláljuk a legmegfelelőbb termékeket.

A weboldal bal oldalán található „kínálat” fülecske sok kincset rejt, így például a motorolajokon túl akciókat, szűrőket, adalékokat, az ápoláshoz és karbantartáshoz szükséges eszközöket, fékfolyadékokat és még gyújtógyertyákat, sőt autófelszerelési termékeket is megtalálhatunk.

 

Az „olajok” fülecskét lenyitva tovább válogathatunk a személyautó motorolajok, a motorkerékpár olajok, teherautó motorolajok, kerti gépolaj, hidraulika olaj, ipari olaj, mezőgazdasági olajok között.

A személyautó motorolajok esetében a lenyíló fülecskére kattintva további termékeket találunk.

 

Ebben a kategóriában rengeteg gyártó termékét találjuk meg. Itt népszerűség szerint szerepelnek a termékek, melyek fotóinak bal oldalán feltüntetésre kerül az aktuális százalékos kedvezmény mértéke is. Első helyen a Motul terméke, az 5w-40 motorolaj  áll.

 

Az 5w-40 motorolaj fotójára kattintva elolvashatjuk a részletes termékleírást – többek között azt is, hogy milyen típusú személygépkocsi esetében ajánlják ezt a kiváló minőségű motorolajat.

Eszerint ez a motorolaj igazán a teljesen szintetikus, modern személygépkocsikhoz ajánlott. Az olaj magas minőségének köszönhetően a több szelepes és turbófeltöltős high tech motorokhoz való felhasználása is lehetséges. Kopás elleni védelme már az indítási szakaszban is tetten érhető. A motorolaj nagyon rövid idő alatt eljut a megfelelő kenési helyekre, ezzel jelentősen csökkenti a súrlódás következtében keletkező kopás mértékét. Használatával szembetűnően nyomon követhető az üzemanyag megtakarításának kiemelkedő mértéke.  Ha ez még nem lenne elég, korrózióvédelmének köszönhetően tökéletesen tiszta motort eredményez.

Gyártója a Motul, mely többek között a Suzuki, a Yamaha és az a Aprilia motorokhoz ajánlja ezt az olajat.

 

Érdekesség, hogy a Motul 1966-ban az elsőként hozott létre félszintetikus motorolajat, majd 1971-ben szintén elsőként megalkotta a teljesen szintetikus, úgynevezett fullszintetikus motorolajat.

A Motul elsősorban Japánban próbálkozik a különféle fejlesztésekkel – főképp kimondottan a hibrid motorokba ajánlott olajokkal.

Az olajwebshop.hu a motorolajok címkénél található leírásában arra ösztönöz bennünket, hogy kattintsunk egy emblémára, melybe egyszerűen csak be kell írnunk a gépjárművünk, vagy motorunk típusát, és innen tovább kattintva egy „olajkereső” alkalmazással ajánlást kaphatunk az autónk, motorunk, mezőgazdasági kisgépünk számára a legmegfelelőbb, legoptimálisabb motorolajra.

 

Az olajwebshop.hu nemcsak online beszerezhető termékeket kínál, hanem mintaboltokkal is rendelkezik Kelenföldön, Óbudán és Kőbányán. Ezeknek a szaküzleteknek a címeit és elérhetőségeit is mind megtalálhatjuk az olajwebshop.hu oldalán.