„Régen rengeteg pénzt költöttem fast fashion ruhákra, szinte nem telt el hét, amikor ne vásároltam volna magamnak valamilyen ruhaneműt. A ruhák is cipők legnagyobb részére nem volt szükségem, egyszerűen csak megtetszettek, és meg akartam vásárolni magamnak őket. Kifejezetten márkaorientált voltam. Ha láttam egy ismert márkát vagy logót az adott terméken, akkor sokkal nagyobb volt a valószínűsége annak, hogy megveszem. Hatalmas színes betűkkel ott állt a pólón, hogy Fairspin, szinte tutibiztos volt, hogy megveszem. Amikor anyagi gondjaim kezdtek lenni, rájöttem, hogy hiába járkálok Fairspin trikóban, attól a bankkártyámon semmi pénz sincs.


Pénztáárcabarát ruhadarabok
Ekkor kezdtem el használt ruhákat vásárolni magamnak. Nemcsak az áruk volt sokkal pénztárcabarátabb, mint az új daraboké, de egyedi fazonjuk volt. Ráadásul néhány darabot úgy alakíthattam, ahogy a kedvem tartotta. Volt olyan ruhadarab, amit csak az anyagjáért vagy a mintájáért vásároltam meg, és később átalakítottam egy teljesen új fazonú ruhává. Az ismerősem nem akarták elhinni, hogy a ruhatáram nagy részét magam készítem.

Később ajándékba is varrtam néhány egyedi ruhadarabot a barátnőimnek, és minden egyes alkalommal nagyon örültek neki. Biztosak voltak benne, hogy még csak hasonlóvan sem fognak találkozni az utcán vagy bárhol máshol. Tehát számos előnye van az újrahasznosított ruhaneműknek. Nemcsak pénzt spórolhatsz meg velük, de egyedi stílust alakíthatsz ki magadnak, ráadásul a környezetedet is kíméled azáltal, hogy nem vásárolsz felesleges ruhadarabokat, amik elhasználódva csak újabb szemetet generálnak a bolgónkon. Ha még sosem vásároltál használt ruhát, én csak ajánlani tudom neked is, egy próbát megér. Tuti, nem fogod megbánni!”