Sajnos elég gyakori problémánk tekinthető az emberek körében a derék-, és hátfájdalom. Amikor ízületi, és izom fájdalmak gyötrik az embert, sokszor még a legegyszerűbb mozdulatok is nehézséget okoznak, arról nem is beszélve, mennyire kihathat ez a probléma a közérzetünkre is. A gerincfájdalom kialakulásában több olyan dolog is közre játszhat, amiről első olvasatra nem feltétlen gondolnánk azt, hogy ilyen jellegű problémákhoz vezethetnek. Célszerű azonban tisztába lenni a lehetséges okokkal, hiszen nem csak a megfelelő kezelés megtalálása a fontos, de ez mellett a megelőzésre is érdemes nagy figyelmet fordítani!

Mik lehetnek a leggyakoribb okai a gerinc-, és derékfájdalom kialakulásának? Több oka is lehet annak, ha valakinek fáj a gerince. Fontos megemlíteni, mint lehetséges egyik okot, a munkakört. Talán sokan azt gondolják, hogy a nehéz, fizikai munka lehet csak a ludas a fájdalom megjelenésében, holott a rendszeres ülő munka is épp olyan veszélyes lehet ilyen téren. A stresszes életmód is nagy hatással lehet gerincünk állapotára, hiszen amikor sokat idegeskedünk, feszültek vagyunk, hajlamosak lehetünk egy előnytelen testtartásban végezni a teendőinkat. A mozgásszegényes életmód is eredményezhet hosszútávon derék és hátfájást, valamint az sem mindegy, hogy milyen keménységű matracon hajtjuk minden nap álomra a fejünket. A lényeg azonban az, hogy ha észleljük, hogy gerincünk állapotával valami nincs rendben már egy ideje, akkor ne halogassuk sokáig a szakember felkeresését.

 

A linkelt oldalon egy olyan gyógytornával foglalkozó gyógyközpontot fog találni, ahol több kiváló szakember is a páciensek rendelkezésére áll. Hát és derék környéki problémák esetében rendkívül hatásos eredmények érhetőek el a gerinctornával, mely gerinc különböző panaszait veszi majd célba. Legyen szó porckorongsérvről, vagy izomgyengeségről, ezzel a gyógytornával sokat lehet majd javítani az állapotán! Náluk nem kell attól tartani, hogy hosszú heteket, esetleg hónapokat kell majd várni arra, hogy fogadni tudják önt a panaszával, hiszen ahogy olvashatják majd, várakozás nélkül tudnak bejutni az új betegek is. A kialakult járványveszélyes időszakban rendkívül gyorsan alkalmazkodtak a speciális helyzethez, és online is a fájdalmakkal küzdők rendelkezésére állnak.

Abban az esetben, ha önt is gyötri valamilyen mozgásszervi panasz, mindenképp keressen fel egyet az oldalon található terapeuták közül. Első lépésként mindig egy alapos, és mindenre kiterjedő állapotfelmérés fog történni annak érdekében, hogy rájöjjenek arra, honnan is ered pontosan a fájdalom, valamint azért, hogy a leghatékonyabb terápiás tervet tudják összeállítani önnek. A bejelentkezéshez nem kell mást tennie, mint a honlapra kattintani, és online intézni az időpont foglalását, vagy akár visszahívást is kérhet, ekkor az itt dolgozó asszisztens fogja felvenni önnel kapcsolatot, és a tünetei alapján a legmegfelelőbb gyógytornászt fogja ajánlani.