Néha az sem árt, ha egy un. kooperatív társasjáték inkább az együttműködésre helyezi a hangsúlyt a versengés helyett. Ezekben a játékokban pontosan az a lényeg, hogy együttműködj a többi játékossal. Izgalmas feladatok elé állítják a játékosokat, amelyeket egyedül nem is lehetne megoldani. Itt mindenképpen szükséges a kooperáció. Összedolgozással, szoros együttműködéssel, csapatmunkával lehet célt érni. Kreatív gondolkodásra, az erőforrások menedzselésére is nagy szükségetek lesz.

A Ghost Stories játékban A kilenc pokol urával, Wu Fenggel kell harcba szállni annak érdekében, hogy megtörjétek a rémuralmukat. Az átkozott örökséget mára már sokan elfeledték mégis a pokol mélyén várakozik Wu Feng. Ő semmit sem felejtett és megtalálta az urnát. A falu lakói mit sem sejtenek a leselkedő veszélyről. A Taoista szerzetesek őrzik az élők és a holtak világa közötti határt. Wu-Fenget megpróbálják visszaűzni a pokolba, ami nem is olyan könnyű feladat. Segíts Te is, hogy ez sikerüljön. A játék során az összes játékos egy csapatban játszik és a játék végén kiderül, hogy jól sikerült-e az együttműködés.

 

Az állati étterem, Forestaurant kooperációs játékban az erdői lakói éppen egy jót lakomáznak. Neked és a csapatnak fel kell venni a kesztyűt és ezt az éttermet népszerűsítenetek kell. A cél, hogy híressé tegyétek az éttermet. Nagyon sok állat érkezik az étterembe és igen éhesek. A játék során oda kell figyelni arra, hogy milyen állatokat ültettek le egy asztalhoz és hogy milyen gyorsan sikerül őket kiszolgálni. A kevés lélekszámú személyzetnek mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy a vendégek mindegyike elégedetten távozzon az étteremből. A kooperatív társasjátékban a kártyák segítségével tudjátok felvenni az állatoktól az ételrendeléseket. A kártyák ezen felül segítenek az alapanyagok beszerzésében és a főzésben is. A gemklub webáruházában akár azonnal is meg tudod rendelni ezt az izgalmas társasjátékot. A játékot 9-99 éves kor között lehet játszani és egyszerre maximum 5 fő játszhatja.