Passzív jövedelmet érhet el a lakástakarékkal kombinált ingatlanbefektetéssel

lakástakarékkal
Lakástakarékkal

Ha sorra vennénk a leginkább biztos befektetési formákat, akkor az ingatlanvásárlás minden valószínűség szerint vezetné a listát. A megoldást sokan kedvelik, akik plusz pénzzel rendelkeznek, és hosszú távban gondolkodnak. Ugyan tény, hogy az ingatlanból nem tudjuk pénzünket bármikor kivonni, s erre az aktuális ingatlanpiaci helyzet is jelentősen rányomja bélyegét, mégis egyre többen választják ezt a fajta befektetést.

Az ingatlan vásárlása nem csak a bérleti díjból származó passzív jövedelem kapcsán érdemel figyelmet, hanem a gyermekek későbbi boldogulása érdekében is. Szülői segítség nélkül napjainkban igen nehéz az otthonteremtés, s ebben a hitelintézetek ajánlatai sem nyújtanak önerő hiányában túl sok előnyt. Jó hír viszont, hogy az önerő előteremtésére is felhasználható lakástakarék szerződés is egyfajta megoldást kínál az egyéb háttérrel nem rendelkezők számára. Már havi néhány ezer forintos megtakarítással is megköthető a szerződés, melyhez ráadásul állami támogatást is igénybe lehet venni minden évben. Az ingatlanvásárláson túl felújításra, korszerűsítésre, bővítésre is felhasználható összeg mellé kedvezményes hitelfelvétel is társulhat, s így máris megvalósítható az ingatlanvásárlás.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ha befektetési céllal, passzív jövedelem szerzésének érdekében történik a vásárlás, akkor az ingatlan helyét igen alaposan érdemes megválasztani. Kiváló befektetés a lakás kiadás, főleg a mai albérletárak mellett. A fővárosban érhetőek el a legjobb bérleti díjak, itt akár 140 ezer forintot is elkérhetünk egy hónapban egy jó fekvéssel rendelkező ingatlanért. Könnyen kiszámolható, hogy még a szükséges adózást követően is jelentős összeg marad így, melyet már a hiteltörlesztésre fordíthatunk.

Sokan kifejezetten úgy vásárolnak ingatlant, hogy amíg lehet, addig kiszedik abból a jövedelmet, majd ha például a gyermek felnő, akkor egy felújítást követően saját otthonhoz lehet juttatni őt. Mai világunkban ez olyan előny, melynél szülőként anyagilag nem igen adhatnánk többet az életben való elinduláshoz. Ha például öröklés kapcsán jutott nagyobb összeghez, akkor is érdemes elgondolkodni az ingatlanba történő befektetésen. A lakástakarék ekkor a majdan aktuálissá váló felújítási munkálatokhoz nyújthat remek segítséget.