Ózonos autó légkondi tisztítás kétfélén is alkalmazható.

Ózonos autó légkondi
Ózonos autó légkondi

Egyes szervizekben kétféle autó légkondi tisztítás szoktak alkalmazni. Az egyik a habbal való tisztítás, a másik pedig az ózonnal való tisztítást. Csak a kettő együtt hatékony, hogy miért is? A habos tisztítás az elpárologtatóról marja le a gombásodást. Innen indul a fertőzés és a kellemetlen szag. Az ózonos tisztítás pedig már a kabinba, levegőjáratokba bejutott fertőzéseket irtja ki. Az egyik a klíma egyik felét, a másik a másik felét. Egyik nem jobb a másiknál. Kérje mind a kettőt minden tavasszal.

Az ózonos autó légkondi tisztítás alkalmazható tehát habbal történő tisztítással, ennél az eljárásnál kérje az ózonos tisztítást is. Ennél a tisztítási folyamatnál a fertőtlenítő habot az elpárologtatóba juttatják. A hab folyadékká alakul és lemossa az elpárologtató lamellákról a baktériumokat, algát és a kellemetlen szagokat. Ezzel a rendszerrel az elpárologtatót fertőtlenítik, szagtól mentesítik.

Nem lehet a műszerfalon keresztül használni. Nagyon sok helyen ajánlanak habos tisztítást, de nem tudják, hogy hova kell fújni. Ezeket kizárólag az elpárologtató tisztítására, fertőtlenítésére találták ki, nem pedig a műszerfal lefújására. Az ózonos autó légkondi tisztítás egy ózongéppel történő tisztítás, ez egy 30 perces kezelés, utána min. 15 perces szellőztetés javasolt. Ez jelenleg a leghatásosabb és egyben a legjobb autó légkondi fertőtlenítés, ami a kabinba történik. Az ózon az elérhetetlen részeket is fertőtleníti, a vírusokat, baktériumokat maradéktalanul elpusztítja. Figyelem a teljes fertőtlenítéshez kérje mindkettő alkalmazást.