Öt dolog, amit nem tudtál a fáról, mint alapanyagról

SZALAFA
SZALAFA

 

  1. A különféle faanyagok felhasználásával modern ajtókat is el lehet készíteni. A rostirányok eltérő elhelyezkedése különleges kialakítást tesz lehetővé. A különböző rostirányba elhelyezkedő furnér betétek segítségével különleges ajtók kialakítására nyílik lehetőség. A Szalafa kínálatában ilyen ajtókat is találunk.
  2. Az MDF anyagokból is különleges és egyedi ajtókat lehet készíteni. Az MDF egy igen jól kezelhető anyag, amely leginkább a hagyományos farostlemezhez hasonlítható. Az MDF igen könnyedén festhető, így bármilyen színárnyalatú ajtókat lehet belőle készíteni. Ezen felül szegéllyel is lehet dekorálni, amely még különlegesebb ajtók elkészítését teszi lehetővé. A fába maratott minta is tehető, amelyet bármikor az ügyfél igényeknek megfelelően lehet kivitelezni.
  3. A nemes fákból, mint amilyen a bükk, a dió, a tölgy vagy a cseresznye számtalan beltéri ajtót készítenek, hiszen nagyon jól alakíthatók. Domború betéteket és polírozott beszegő léceket is használhatnak az ajtók elkészítésekor. Az ajtók mellé igen jól mutatnak a dísztokok, amelyek szintén számtalan megoldásban érhetők el.
  4. A faanyagokat igen sokszor fémmel is kombinálják, hiszen egy bejárati ajtó igen jól mutat, ha fém csíkkal szegélyezik. Attól függően, hogy milyen árnyalatot választunk, a fém megoldások is számításba jöhetnek. Érdemes a kivitelező céggel egyeztetve kiválasztani a számunkra megfelelő ajtókat. Kiválasztáskor figyeljünk oda a lakás meglévő berendezésére, hogy az ajtó is mindennel harmonizáljon.
  5. Fából tolóajtókat is lehet készíteni. Tolóajtók közül többféle megoldás közül is választhatunk, hiszen falba sülyesztett és fal előtt tolható ajtók is megvásárolhatók. Ügyeljünk itt is arra, hogy a harmónia meglegyen az ajtó és a már meglévő bútorok között. A falba süllyeszthető ajtóknál készüljünk fel a bontási munkálatokra, amennyiben nem újépítésű ingatlanba szánjuk faajtónkat. A megfelelő céget kiválasztva biztosak lehetünk abban, hogy a bontási munkálatok sem lesznek idegőrlők, hiszen a profi csapat mindenre felkészül és igyekszik a helyszínt feltakarítani a beépítési munkálatok elvégzése után.