Öntisztító sütők? Tényleg nem kell szenvedni a tisztítással?

Öntisztító sütők

Sok háziasszony rémálma a sütő tisztítás, hiszen a sütések során korom, kosz is rakodhat le a sütő falára. Az üvegajtókat ne is említsük, hiszen arról leszedni a piszkot az egyik legidőigényesebb és legnehezebb munka. Mivel a sütő forró ezért a kosz ráég. Lekaparni nem lehet, hiszen akkor megsérül a sütőfelület és használhatatlanná válik a sütőnk. Minden esetben valamilyen vegyszerrel szükséges megtisztítani.

Természetesen számtalan házi módszer is létezik, amelyek sokkal környezetkímélőbbek. Nézzünk néhányat:

  • kis tűzálló tálba tegyünk bele citromos vagy ecetes vizet és ezt tegyük be a sütőbe. 100 Celsius fokra melegítsük fel a sütőt, majd ha elpárolgott a folyadék, akkor egy nedves tisztítókendővel töröljük át a sütőt
  • szórjunk egy konyharuhára sütőport és a sütő alján és oldalán oszlassuk el. 50 fokra melegítsük fel a sütőt majd ezen a hőfokon távolítsuk el a szennyeződéseket
  • nagyon erős szennyeződés esetén, egy centi vastagon tegyünk a sütő aljára sót, és 100 fokra állítsuk be a sütőt. Egy órán keresztül hagyjuk bekapcsolva, majd ezután már eltávolíthatjuk a sót a szennyeződésekkel együtt.
  • kevesen tudják, de a borotvahab alkalmas a sütő megtisztítására. A borotvahabbal be kell fújni a piszkos részeket, és amikor összeesett a hab akkor át kell törölni a sütőt egy benedvesített törlőkendővel.

 

Akik teljes mértékben szeretnének ettől a kellemes házimunkától megszabadulni, azoknak ajánljuk a modern Electrolux sütőket (https://www.markabolt.hu/suto/) például egy gombnyomással és egy kis gőzzel is képesek tisztán tartani a sütőt. A sütőkre a gyártó 1 év garanciát is biztosít, emellett az inoxos kivitel elektromos grillel is rendelkezik. Ajtóüvegezése 2 rétegű, a sütőtere 60 literes. Talán ez a sütő, amiről elmondhatjuk, hogy minden háziasszony álma. A kezelése egyszerű, hatalmas a sütőtere, önmagát tisztítja, ennél sokkal több nem is kell egy háziasszonynak ahhoz, hogy sokkal gyorsabban elvégezze a házimunkát és sokkal több időt tölthessen el együtt szeretteivel.