Mit csinál a gerincgyógyító masszázsterapeuta?

A tényleges gerincgyógyító masszázsterápia megkezdése előtt a masszázsterapeuta  személyes kórtörténetet készít, hogy átfogó képet tudjon alkotni a betegről és a tünetekről egyaránt.  A működési zavarok eredetének megállapítása érdekében ortopédiai és neurológiai tesztek és egy alapos vizsgálat következik.

A gerincgyógyító masszázsterapeuta különös figyelmet fordít az úgynevezett szubluxációra ami nem más, mint a gerinctest eltérése a szomszédos csigolyáktól.

Például a szubluxáció származhat rossz testtartásból, a testmozgás hiányából és balesetekből is.

A csigolyák subluxálása irritálja a kilépő idegeket, ami nem csak idegkárosodáshoz vezet, hanem a szervek működési zavarait is okozhatja.

A gerincgyógyító masszázsterápia célzottan és erőfeszítés nélkül oldja meg a szubluxációt, miközben a blokkolt ízületet kis impulzussal irányítja egy bizonyos helyzetbe.

Ezt a folyamatot kiigazításnak nevezik, és a legtöbb esetben többször meg kell ismételni, a panaszok véglegesen megszüntetése érdekében.

Ha a lágy szövetek, például az izmok vagy az inak is érintettek, a masszázsterapeuta különféle típusú masszázsokat és célzott nyújtást végez.

A sikeres gerincgyógyító masszázsterápia után érdemes fizioterápia alkalmazása, amelynek célja az izom-csontrendszer stabilizálása és erősítése.