Milyen gyógytorna gyakorlatok segíthetnek vállfájdalom ellen?

gyógytorna

A vállfájdalom nem csak a mozgásszabadság beszűkülése miatt érdemel figyelmet, hanem például a karokba, ujjakba sugárzó fájdalom apropóján is. A fájdalom állandó jelenléte képes rányomni a bélyegét az életminőség alakulására. Miért élne együtt a panaszokkal, ha természetes megoldás is létezik azokra? A gyogytornaszom.hu linkre kattintva megnézheti, hogy milyen gyakorlatok segíthetnek megszüntetni a vállfájdalom okát.

 

A vállfájdalom estén természetes, hogy mihamarabb szeretnénk megszabadulni a kínzó tünetektől. A lazító krémek, a masszázs, vagy a szteroid injekciók éppen úgy csak ideig-óráig nyújtanak segítséget, mint a fájdalomcsillapító készítmények. A műtéttől sokan tartanak, s ha mégis ráveszik magukat, akkor sincsen garancia arra, hogy a vállfájdalom nem újul majd ki. Érdemes tehát elgondolkodni azon a lehetőségen, amely gyökereinél kezeli a problémát, és lehetőséget kínál a vállfájdalmat okozó helytelen testtartás vagy az egyoldalú terhelés kezelésére. Célzott gyógytornával megtanítható a helyes testtartás és megszüntethetőek a vállfájással összefüggő kínzó panaszok.

A test komplex rendszerként működik, és mint ilyen esetében, minden mindennel szoros kapcsolatban van. A sokak által ismert nyakfájás gyakran visszavezethető a vállfájdalomra. Ez utóbbi egyébként a karba, az ujjakba is kisugározhat, ezt pedig az alaphelyzet gyógyításával lehet csak orvosolni. Nem ritka, hogy egyszerűen a mindennapi életben megszokott testtartás tehető felelőssé a fájdalmakért. Ilyenkor ennek kiküszöbölésével és a megfelelő speciális mozdulatokkal már néhány kezelés után jelentős javulás érhető el.

 

Amennyiben sérülés következménye a vállfájás, vagy műtét után jelentkezik korlátozott használat, akkor is remek választásnak bizonyul a gyógytorna. Az átmozgató, lazító, a keringést fokozó mozdulatok mellett a vonatkozó részek megerősítése is kiemelt szerepet játszik abban, hogy a későbbiekben ne jelentkezzen fájdalom, gyulladás. A porckopás sem kíméli a vállakat, így ha ropogás-szerű hang társul a vállak mozgatásához, akkor az életmódváltáson túl a megfelelő gyógytorna is nagy segítséget nyújthat. A mozgásszegény, stresszes életmód helyett tehát érdemes odafigyelni arra, hogy mennyit mozgunk, aktívan töltjük-e szabadidőnket, sőt, akár az irodai testtartás is hatással lehet arra, mennyire marad meg a mozgás szabadsága a vállízületeket illetően.