Miért olyan fontos az arcbőrünk szépsége?

Mindannyiunkat vonz a gyönyörű arc!

Kutatók megállapították, hogy milyen arc az, amit szépnek vélünk.  A szimmetria, a nagy és egyenletesen távolságban lévő szemek, a jó arányú orr, és a fehér fogak. Ám hiába szép és vonzó egy arc, ha az arcbőr nem.

Az arcbőr állapota talán még fontosabb az arányoknál.

A férfiak többre tartják a női szépséget, mint a nők a férfiak megjelenését.  A férfiak a női szépséghez társítják a fiatalságot, a termékenységet és az egészséget.

Nem csak a nőknél, de a férfiaknál is kimutatható, hogy az „egyszerű megjelenésű” emberek körülbelül 10% -kal kevesebbet keresnek, mint az átlagos megjelenésűek, akik viszont körülbelül 5% -kal kevesebbet keresnek, mint a jó megjelenésűek.

A bőr, mint az egészség és a szépség jelölője

Számos olyan bőrbetegség létezik, mint például a májfoltok és a szeplők, amelyeket erős sminkeléssel sem lehet láthatatlanná tenni. Ezek a foltok ártalmatlanok, csupán esztétikai problémát jelentenek.

Mit tehetünk ellene?

Kémiai hámlasztás

  • Létezik kémiai hámlasztási eljárás, aminek a lényege, hogy a vegyszer hatására a bőr felső rétege lehámlik és új, hiperpigmentációtól mentes bőr kerül a felszínre.

 Frakcionált szén-dioxid lézeres kezelés:

  • A frakcionált szén-dioxid lézer lényege, hogy az érintett területeket alacsony energiájú fénnyel támadják, a lézer pedig a bőr textúrájára, tónusára és a pigment egyenetlenségeire van jótékony hatással. A frakcionált szén-dioxid lézeres kezelés a kémiai hámlasztásnál pontosabb eljárás, a bőrgyógyász jobban tudja kontrollálni a kezelés intenzitását. Sőt, a frakcionált szén-dioxid lézeres kezelés által minden páciensünk számára, bőrtípusuktól függően, egyéni kezelést tudunk nyújtani.