Mennyibe kerül egy négyzetméter ablaküveg?

ablaküveg

Üvegkár esetén mindenkinek az első gondolatai a következők:

– Mennyibe fog kerülni az üvegezés?

– Találok szakembert erre a munkára, most hétvégén?

– Befizettem a lakásbiztosításomat ebben a hónapban?

– Mennyi idő, mire kifizeti a biztosító a kárt?

Ha minden kérdésre nem is, de a mennyibe fog kerülni kérdésre a válasz a következő: attól függően, hogy ablak vagy ajtóüvegről van szó, az árak 7000 Ft-tól indulnak. Üvegtípustól függően teljesen eltérőek az árak és az alapanyaghoz még hozzájön a kiszállás díja is. A kedvező árak azoknak jönnek jól, akiknek éppen nincsen biztosításuk, de mindenképpen azonnali megoldást kíván az adott helyzet.

Érdemes azonban a biztosítást is megkötni, hiszen az elmúlt időszakban nagyon sok helyen hatalmas viharok tombolnak. Egy családi ház esetében, ha az összes ablaküveg törik, akkor több százezer forintra is rúghat, mire a kárt kijavítjuk vagy kijavíttatjuk. Természetesen a fent említett munkákról minden esetben számlát adnak a szakemberek, így a biztosítóknak is bátran be lehet mutatni a javítási költségeket.

Az üvegezés mellett az egyéb szolgáltatások közül érdemes kiemelni a nyílászáró szigetelést és javítást, hiszen az is elképzelhető, hogy megvásároljuk a teljesen új üveget és mégis süvít a szél a lakásba a nem megfelelő szigetelés miatt. Ha már egyszer úgy is hozzá kell nyúlni a nyílászáróhoz, akkor érdemes a szigetelésen is túllenni. Ha az üveg kitörése miatt kár keletkezett a nyílászáróban, akkor mindenképpen szükséges a javítási munka is. Javítási munkálat lehet egy zár csere, vagy egy nyílászáró passzítás, esetleg a fent említett szigetelés.

A kiérkező szakembertől természetesen egyéb munkálatokat is megrendelhetünk, hiszen segíteni tudnak, ha nem jól nyílik egy ajtó, ha szorul vagy akad az ablak, ha a bukó nyíló ablakunk pontosan ellentétesen üzemel, mint ahogyan kéne, ha sűrűn bepárásodnak az üvegek a lakásban, ha eltörik a patent vagy a zsanér. Minden esetben érdemes profi szakemberhez ragaszkodni, aki már több javítási munkálaton is túl van és több éve a szakmájában tevékenykedik.