Különleges a Dodge izomautók vonalvezetése

A Dodge izomautók tűnnek ki talán a legjobban, a saját különleges vezetésvonalukkal, az összes izomautó közül. Valószínűleg ez is közrejátszik abban, hogyha bárhol egy egyszerűbb autószakértő meglát távolról egy autót már tudja, hogy az egy Dodge Viper.

Másrészt, elég csak hallgatni a dübörgő lóerőket, amelyek a Dodge izomautók motorjaiból felhangzanak és csak úgy felbőgnek, a szomszédok kisebb-nagyobb örömére.

Ezekből az autókból nem hiányoznak még a mai napig sem az utolsó technológiai újítások és a legújabb módosításokat mindig végrehajtják, mielőtt kiadnának egy újabb szériát. Ugyanakkor, az autó pár sorozatban való szerepléssel is népszerűsítette magát a vásárlók körében, mint például a Száguldó Vipera című sorozatban.

Talán ez is hozzájátszott ahhoz, hogy a Dodge izomautók közül a Dodge Viper autó a köznyelvbe ugyanúgy belopta magát, ahogyan a Ford és a Chevrolet is, hogy csak pár nevet említsünk. Egy kisgyermek is elsők között tanulja meg az erős, „piros” Dodge Viper autók nevét. Mindezek mellett csak plusz volt az, hogy az elmúlt évtizedekben a gyár a Dodge izomautók mellett Crysler néven belül is népszerűsítette magát, akkor, amikor a konkurencia legjobban megkövetelte azt.