Kocsmák, vendéglők, hotelek történelmének nyomában


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


A középkor idejében a kocsmák hétköznapi helyiségek voltak , ahol a tulajdonos házi világos vagy barna sört szolgált fel. Ha az utazók számára szállás volt biztosítva, az nem jelentett többet mint, megágyazást a földön a konyhában vagy a csűrben. A vendéglők ezzel cheap jerseys ellentétben, a vendégek kényelmes elszállásolása céljából épültek. Egy vendéglőnek több szobára volt szüksége és persze, egy nagyon alapos istállózásra.

A legrégibb és legnagyobb vendéglők kolostoroknak köszönhetően voltak megépítve, a zarándokutak központjában. A kocsmákban bort árultak. Míg a bor sokkal drágább volt mint a sör, a kocsmák a gazdag kuncsaftokat elszállásolásával probálkoztak, kik megengedhették maguknak.

clubKorlátozva voltak, hogy csak városokban Lippi létezhessenek és számbelileg, a kocsmáktól felülmúlták. Mind a három hely társas központok voltak, de a nagyobb vendéglők több teret biztosítottak különböző eseményeknek. A galéria típusú építmények amelyek egy udvar köré voltak épitve, arénaként szolgáltak előadásoknak vagy kakasviadalmaknak.

Hasonlóan a többi kereskedőhöz, a vendéglők, kocsmák és sörcsarnokok egy saját, kint észrevehető szimbólummal reklámozták vállalkozásaikat. Egy Книга árbóc az ajtó fölött, levelekkel díszítve jelképezte a sörcsarnokot. A14. századtól a vendéglők és kocsmák kiakasztottak egy képszerű jelképet, így azonosíthatóak voltak ebben az analfabéta korban. A16. században sok sörcsarnok követte ezta példát. A hagyomány folytatódott engedélyezett helyiségekért, mivel fel voltak szabadítva a grúz korlátozás, szimbóluma alól. A legkorábbi szimbólumok motívumokként voltak használva, címerművészet megrajzolásával, de a grúz időben már több választék létezett.

kocsmaA 18. század közepén a nagyobb sörcsarnokok általánossá kezdtek kozmetika válni, mialatt a vendéglők fejlődtek a fő utak mellet ebben a vezetői korszakban. A 18. században sörcsarnok wholesale NFL jerseys kifejezést wholesale jerseys lecserélték és kocsmává nevezték át. Közben, a Room kocsmákat kávé-házzá nevezték át, az előkelő társaság számára. Az első angol hotel 15 1768-ban Exerterben épült, de a hotel kifejezés cheap jerseys 1800 előtt nem volt közismert.

Az 1810-es évektől céllal épitett kocsmák jöttek létre Londonban és a nagyobb városokban. A kocsmák száma együtt nőtt a lakosság számával. A késői Viktoriánus korszakban megjelent a kocsmák rikító belseje, pompával díszített ablakok, csempézett falak, gravírozott üvegek.

partykA vasút megjelenésével számos hoteleket építettek közel a megállókhoz. Sok előkelő hotel London határa mellet épültek, mint Midland Grand Hotel (1874), St Pancras Station, Euston Road, melyeket Sir George Gilbert Scott (1811-1878) tervezett Neogótika stílusban. A fogadók bebuktak vagy kocsmává vagy hotelé alakultak át, melyek a  gépkocsikkal együtt virágoztak a 20. században. Sok korszerűsítés történt az utóbbi fél évszázadban, és néhány 200 kocsma belső tulajdonságai maradtak érintetlenül a korábbi korszakokból Nagy- Britanniában.

Nagyon sok romantikus legendák fűződnek a fogadókhoz és kocsmákhoz, és a kutatónak nagyon óvatosnak kell lennie. Szellemek, rablók, királyi kapcsolatok, alagutak a mitológia fontos és ismert elemei. Semmit ne higgy el, amit nem lehet megalapozni az első forrásokból.