Kellemetlen szag a klímából?

Mindannyian ismerjük azt a kellemetlen szagot, amely a légkondicionálóból ered.

Elég nehéz lehet megszabadulni a szagtól, és bizonyos esetekben szükség lehet szakemberek klíma tisztítási szolgáltatását igénybe venni. De mielőtt megrendelnénk a klíma tisztítását Debrecenben próbáljunk meg magunk utána járni a kellemetlen szag okának.

Azonosítsuk a szag forrását

A legtöbb esetben a szagot baktériumok vagy penészgombák okozzák, amelyek, – ha nem gondoskodtunk időben a klíma karbantartásáról Debrecenben – bizony felhalmozódnak. Ha ez a helyzet, akkor meg kell tisztítani a légkondicionálót és általában a szűrőt is ki kell cserélnünk.

Tisztítsuk meg a klímát

Ha úgy döntünk, hogy saját magunk tisztítjuk meg a klímánkat, feltétlenül kövessük a gyártó utasításait. Távolítsuk el a fedelet, és poroljuk le az összes benne lévő alkatrészt. Ügyeljünk arra, hogy ellenőrizzük a penészgomba vagy baktériumok jeleit, és ha ilyet találunk, kezeljük fertőtlenítő oldattal. Ha végeztünk a klíma tisztításával, helyezzük visszaa fedelet, és kapcsoljuk be légkondicionálót.

Tisztítsuk meg, vagy cseréljük ki a szűrőt

Ha a légkondicionáló belső szűrővel rendelkezik, óvatosan vegyük ki és alaposan mossuk le meleg vízzel.

Ne használjunk forró vizet, mert ez károsítja a szűrőt!

Ha van otthonházi kedvencünk , előfordulhat, hogy gyakrabban kell tisztítanunk a klíma szűrőjét

Használjunk páramentesítőt

Ha a szagot pára okozza, párátlanítóval csökkenthetjük a levegő nedvességét. Ez segít eltávolítani minden olyan baktériumot vagy penészt, amely a kellemetlen szagot okozhatja.

Mikor kell szakembert hívni a klíma tisztítására?

  • Ha a szag a légcsatornából jön, szakembert kell hívni a klíma tisztítására. Valami akadályozhatja a légáramlást, vagy penész, vagy baktériumok szaporodhattak el a csatornákban,
  • Ha nem tudtuk megszüntetni a kellemetlen szagot mindenképpen szakember kell keresnünk Debrecenbena klíma tisztítására.