Érték a kenyérben

A tönköly a legértékesebb termést nyújtó búzafajta, melyből készült kenyér sokkal egészségesebb, mint bármely másik gabonaféléből készült pékáru. A tönköly kenyér élettel és vitalitással teli, ezáltal fogyasztója is egészségesebbé és energikusabbá válik. A tönkölyből készült pékáru fogyasztása során nem kell belőle nagy mennyiséget megenni, a kevesebb szelet is ugyanannyira telít és táplál.  Azáltal, hogy a tönköly kenyér lassan szívódik fel, jó minőségű, úgy nevezett összetett szénhidrátokat tartalmaz. Sőt, élelmi rost tartalma magas, ennek hatására fogyasztója emésztőrendszeri működése megfelelővé válik, tehát nem kell különféle emésztési problémáktól tartania. Mindemellett, érdekes, de a tönköly immunrendszerre gyakorolt jótékony, erősítő hatással is rendelkezik, ezáltal egész évben történő fogyasztás esetén kevesebb influenzás megbetegedésre lehet számítani.