Csörgős szórakoztató macska játék

A macskák ragadozó állatok, szeretik maguk megfogni a prédájukat, illetve eljátszadozni vele az elfogyasztása előtt. Azonban a játék az ő életükben is óriási szerepet tölt be. A szobacicák számára a zoocenter.hu oldalon remek minőségű macska játék érhető el különféle változatokban. A kínálat részét képezik a csörgős labdák, a pecás botok, melyeken egy egér vagy toll van, illetve a hengerek.

A cicák kölyökkorukban egymással és az anyjukkal játszanak, aki megtanítja őket, hogy hol van az a határ, melyet nem szabad átlépniük. Az emberek között nevelkedett macskák esetén gyakran a finom játék egy durva karmolásokkal és harapásokkal teli folyamattá válhat, melyet meg kell akadályozni.

Az a cica is sok esetben durva, mellyel nem foglalkoznak eleget, vagy hamar elszakították az anyjától. Amennyiben játék közben macskája megharapja vagy megkarmolja, akkor jelezze neki, hogy nem szabad. Ha rákiált vagy megüti, akkor azt hiheti, hogy élvezi, ezért még durvább lesz. A macska játékok megfelelően fejlesztik érzékeit és éberen tartják kedvencét.