Az E14 LED a kecsesség megtestesítője

led izzo

A technológia fejlődésével az emberek is egyre inkább lecserélik az elavult háztartási cikkeket, a modernebb és sokszor gazdaságosabb darabokra, javítva ezzel a gazdaságon, illetve a lakás esztétikáján is. A világítórendszerek korszerűsítése általában kimerül az izzók cseréjéből, ezért a LED izzóknak alkalmazkodniuk kellett a hagyományos és a már felszerelt foglalatokhoz. Az E14 LED égők tökéletesen illeszkednek az olvasólámpák és a hagyományos gyertyaizzók foglalataiba, viszont a fényhatás összehasonlíthatatlan. Az első piacra dobott LED-ek jóval nagyobbak voltak, mint a wolfram szálas elődeik, így kilógtak a lámpából és ez a zavaró tényező gyakran a piac hátrányára volt.

Ennek kiküszöbölése érdekében kicsinyíteni kellett az izzókon és ennek jeles példánya az E14 LED, amely a második legkeresettebb égő a piacon. Energiatakarékos, nem termel hőt, kecses és kellemes melegfehér fényt bocsájt ki az E14 LED izzó, valamint újrahasznosítható alapanyagainak köszönhetően teljesen zöld termék. Vége a zavaró nagyságú spórlós égőknek és a miattuk keletkezett esztétikai romlásoknak vagy a lámpából kikandikáló, sértőfényű villanykörtének.

Azonban nemcsak kis foglalatok léteztek, így a szükség ebbe illő takarékos izzókat is szült, hogy a piac telített legyen és mindenki meg találhassa, amire éppen szüksége van. A GU10 izzó a normálméretű foglalatokba, az otthoni 230 Volt feszültségű rendszerekhez illeszkedik, de mégsem egyezik az elődök méreteivel, illetve hő termelő világítástechnikájukkal, amellyel rengeteg plusz áramot pazaroltak. A GU10 izzó 5 cm magas és 5 cm átmérőjű világító test, amely méreteinek köszönhetően helytakarékos és jól illeszkedik a rejtett mennyezeti lámpákba is. Kis mérete ellenére nagy fényáradatot képes irányítottan kibocsájtani, a kellemetlen és szükségtelen részek megvilágítása nélkül.

Ez az adottsága kiváló alkalmazhatóságot kölcsönöz múzeumokba, műtárgyak megvilágítása céljából. Több GU10 izzó egymásmellé szerelésével remek homogén fényeloszlású világítást nyerhetünk bárhol. A 15 éves garantált üzemidő letelte után sem szűnik meg világítani a körte, csupán 70%-ra csökken a kibocsájtott fénymennyiség és ezt a gyártó garantálja, valamint 3 évig visszacserélési garanciát is biztosít. A LED-ek beszerzési költsége magasabb, mint a wolfram szálas égőknek, viszont a magas élettartam és az alacsony fogyasztás rövid idő alatt visszatérítik a plusz kiadást és utána már csak az Ön zsebére fognak keresni ezek a remek találmányok, az E14 LED és a GU10 izzó is.