Amellett, hogy az ajtók őrzik a biztonságunkat, illetve összekötik a ház különböző helyiségeit, fontos esztétikai értékkel is bírnak. Egy beltéri ajtó esetében különösen meghatározó a dizájn, hiszen illeszkednie kell az otthonunk belsőépítészeti, illetve lakberendezési stílusához is. A választási lehetőségek tárháza óriási, csupán az ízlésünk és az egyéb sajátos tényezők határozzák meg a döntésünket.

Törekedjünk a minőségre. Keressünk olyan gyártót, aki a funkció, valamint a megjelenés kapcsán egyaránt elkötelezett. Fontos, hogy minden kérdésünkre választ kapjunk, mivel a döntés nem mindig egyszerű. Azzal, hogy megismerjük a gyártási folyamat lépéseit, pontosan felmérhetjük, hogy milyen nyílászáró kerül végül az otthonunkba.

Beltéri ajtók szaktudásra és tapasztalatra alapozva

Sok mindenen múlhat a minőségi ajtó gyártás. Kulcsfontosságú a faanyag, amelyből a nyílászáró készül.

Mivel fontos, hogy az erezet egységesen mutasson az általunk megrendelt ajtókon, a precíz gyártási folyamat előfeltétele, hogy a termékek egyetlen terítékből készüljenek. Az ajtófelületek így harmonikusan összeilleszthetőek az otthonunkban uralkodó stílussal.

A Szalafa műhelyében az utólag beépíthető tokok 25 mm vastag MDF anyagból készülnek és 7 cm széles ajtóborítást kapnak. A tokokban elhelyezkedő gumitömítés révén az ajtólapok halkan záródnak és optimálisan szigetelnek. A gyártó a beltéri ajtókat kivétel nélkül 3 pánt segítségével vasalja fel a tokra, a pánt anyaga pedig harmonizálhat a választott kilincs anyagával. Az élkiképzések szintén változatosan alakíthatóak, hogy minden igazodjon a részünkről látni kívánt stílushoz.

A Szalafa furnérozott beltéri ajtók anyagukból eredően stabilabb, homogénebb szerkezetűek, mint a tömör fából készült társaik, ezáltal kevésbé hajlamosak a vetemedésre.

Nyílászárók, egyenesen az asztalosműhelyből

Gondoljuk át a legfontosabb szempontokat. Más hangulatot teremt egy modern, minimalista tolóajtó, mint egy díszpántokkal ellátott, klasszikus darab. Választhatunk egyszerű vagy rusztikus felületet, dönthetünk egy fémes, ipari stílus vagy egy meleg, skandináv ajtó mellett is.

Az igényeink alakítják, hogy milyen legyen a szín és a forma, illetve azt, hogy mennyi fényt engedjenek be a nyílászárók egyik helyiségből a másikba. Ezért is fontos az alapos egyeztetés, mielőtt letennénk a voksunkat egy-egy terméktípus mellett.

Egy profi gyártó az elképzeléseinkhez hangolva alkotja meg a nyílászárókat, miközben szakmai javaslatokat tesz a lehető legesztétikusabb, illetve szerkezetileg is tökéletes kivitelezés érdekében.

Amennyiben üveges ajtókat szeretnénk, többféle üvegbeszegező lécprofil közül választhatunk, továbbá sokoldalúan variálhatjuk a furnérok rostirányát is az ajtólapokon. Katalógusból választhatjuk ki a pácszínt és a lakkot is.

A döntésünket megkönnyítheti, hogy bemutatótermekben is megtekinthetjük a műhelyből kikerült, készre kivitelezett darabokat. A felmerülő kérdéseinket így személyesen is feltehetjük, ha például szeretnénk részletesebben rálátni az alkalmazott anyagok tulajdonságaira vagy a gyártási folyamat technikai lépéseire.