A Michelin Alpin 5 téli gumi előnyei

Michelin alpin 5 téli gumi

Egy jó téli guminak nemcsak a havas, jeges utakon kell jól teljesítsen, hanem számtalan egyéb funkciója is van, amit nem árt szem előtt tartani. Októbertől áprilisig nem mindig van hó vagy jég, így sok esetben hideg, száraz utakon kell helytállnia az autóguminak. Amennyiben ragaszkodunk a minőségi gumikhoz, akkor válasszuk a Michelin Alpin 5 téli gumi abroncsait.

A statisztikai adatok szerint érdemes ezt választani, hiszen száraz körülmények között is biztonságosan vezethető vele a jármű. A fejlesztés során odafigyeltek arra, hogy a Michelin Alpin 5 téli gumi minden tulajdonsága erősödjön az elődjéhez képest. Itt két külön technológiára kell felfigyelni.

Fontos a futófelület kialakítása, valamint a rendkívüli eljárással készült gumikeverék. Az elsőnek köszönhetően, a Michelin Alpin 5 téli gumi által nagyszerűen kormányozható az autó. Aquaplanning elvezetése erős. A lamellák kis karomként viselkednek, így tapadnak meg az utakon. A Michelin Alpin 5 téli gumi alapját napraforgó olaj képezi, így tud nagyobb hidegekben is tökéletesen működni.